Triumph Trophy 1200Om mijn avonden tijdens de winter wat te vullen heb ik besloten om een blog over mijn hobby als motorrijder te maken. Verschillende aspecten van deze hobby zullen aan bod komen.

Als fervent motorrijder heb ik ondertussen al een aantal motorfietsen versleten waaronder een Yamaha Diversion, Honda Deauville, Suzuki Intruder VL 1500, ... In december 2014 werd ik uitgenodigd voor de opendeurdag van motorzaak CMB Verdeyen te Tielt-Winge. Zij zijn officieel verdeler van Triumph voor de provincie Vlaams-Brabant. Ik kende wel de populaire merken als Honda, Yamaha en Suzuki maar Triumph had ik nooit eerder bekeken. Groot was mijn verbazing wanneer ik tijdens de opendeurdag geconfronteerd werd met de prachtige motorfietsen die Triumph produceert. In de toonzaal stonden twee modellen die onmiddellijk mijn interesse wekten. Een Explorer 1200 en een Trophy 1200. Op beide fietsen liep een fikse korting.

Aangezien ik de motorfiets voornamelijk voor woon- werkverkeer gebruik en ik nooit off-road rij ben ik de Trophy van naderbij gaan bekijken. Vergis ik mij ... de Trophy vertoont veel gelijkenissen met de BMW RT 1200. Nee hoor, de Trophy werd door Triumph ontwikkeld om de concurrentie aan te gaan met BMW. Alleen als ik de prijzen vergelijk tussen deze twee dan was mijn keuze bijzonder snel gemaakt. Tot de standaard uitrusting behoren onder meer: elektrisch verstelbaar scherm, cruise controle, koffers met opbergruimte voor integraalhelm, handschoenkastje met 12V aansluiting, boordcomputer met alle informatie die je maar kan bedenken, cardanas, middenbok, ... Om een lang verhaal kort te maken, ik kocht de Trophy !

Ik rijd nu meer dan drie jaar met de Trophy. Niet alleen voor woon- werkverkeer maar ook voor plezierritten en reisjes wordt hij (of is het zij) ingezet. Ondertussen heb ik al een aantal accessoires geïnstalleerd, waaronder een GPS van Garmin. Het maken van ritten voor navigatie met een GPS komt verder nog aan bod in deze blog. Boven in het menu vind je een knop 'Triumph blog'. Alle artikelen met betrekking tot deze blog zullen raadpleegbaar zijn via die knop. Veel leesplezier.

Bekijk hier alvast een aantal foto's in de gallerij (nog in testfase).