Triumph Tanktas HeldHet is altijd handig om over een klein tanktasje te beschikken. Zo heb je sleutels, portefeuille, papieren, ... snel bij de hand. De originele tanktas van Triumph is vrij groot en doet geen eer aan de mooie lijnen van de Trophy. De tank van de Trophy is echter van kunststof waardoor een magnetische tanktas geen optie is.

Ik heb een tanktasje van het merk Held, type Tiny 1L, aangekocht (49€). Bij dit tasje zit een (draag)riem met gesp waarmee je het tasje perfect op de tank kunt bevestigen. De riem is precies lang genoeg, het lijkt erop dat hij voor de Trophy gemaakt is. Het kleine tasje met een inhoud van 1 liter is mooi ingedeeld. Een doorzichtig luikje bovenop de tas laat probleemloos toe om een smartphone veilig in op te bergen. Er is naar dit luikje een doorvoer voorzien om de smartphone eventueel te verbinden met een laadpunt. Deze mini tanktas is verder voorzien van een dicht te ritsen opbergvak, uitgerust met een mesh-binnenzakje. Daarboven situeert zich nog een extra opbergvak zonder rits. Met velcro sluit je zowel het hoofdvak als het extra opbergvak gezamenlijk af.

Triumph TankTas Held gespIk heb de (draag)riem onder het kunststof deksel van de tank geleid en via een lus vastgemaakt onder het zadel. Zo kan de riem niet verschuiven. De riem is mooi weggeborgen onder dit deksel en je kan de tanktas vooraan vast klikken met de gesp.

Links zie je een foto van de gesp waarmee de tanktas vastgeklikt wordt. Door de gesp te openen kan de tas eenvoudig worden weggenomen. Wil je zonder tanktas rijden dan klik je de gesp vast waardoor de riem mooi strak zit over de tank zit.