Triumph Tanktas HeldHet is altijd handig om over een klein tanktasje te beschikken. Zo heb je sleutels, portefeuille, papieren, ... snel bij de hand. De originele tanktas van Triumph is vrij groot en doet geen eer aan de mooie lijnen van de Trophy. De tank van de Trophy is echter van kunststof waardoor een magnetische tanktas geen optie is.

Ik heb een tanktasje van het merk Held, type Tiny 1L, aangekocht (49€). Bij dit tasje zit een (draag)riem met gesp waarmee je het tasje perfect op de tank kunt bevestigen. De riem is precies lang genoeg, het lijkt erop dat hij voor de Trophy gemaakt is. Het kleine tasje met een inhoud van 1 liter is mooi ingedeeld. Een doorzichtig luikje bovenop de tas laat probleemloos toe om een smartphone veilig in op te bergen. Er is naar dit luikje een doorvoer voorzien om de smartphone eventueel te verbinden met een laadpunt. Deze mini tanktas is verder voorzien van een dicht te ritsen opbergvak, uitgerust met een mesh-binnenzakje. Daarboven situeert zich nog een extra opbergvak zonder rits. Met velcro sluit je zowel het hoofdvak als het extra opbergvak gezamenlijk af.

Triumph Trophy 1200 Phone MountOmdat mijn smarthone tijdens het motorrijden gebruikt wordt om onder meer muziek te beluisteren, navigeren, foto's maken, bellen, ... vond ik het handig om deze binnen handbereik te hebben.

Na een tijdje zoeken vond ik een mooie oplossing om de smartphone met een RAM-mount op het stuur te monteren. In combinatie met de Quadlock case en RAM mount oogt het geheel erg zorgvuldig.

Op 20 minuten tijd was de mount geïnstalleerd zonder kloppen of boren. Niet veel werk voor een mooi en functioneel resultaat.

De smartphone zit erg stevig op de Quadlock mount en is heel eenvoudig te plaatsen of af te nemen. Hij kan zowel verticaal als horizontaal gemonteerd worden, zelfs met handschoenen aan. Bij de case is een beschermhoes die de smartphone tegen regen beschermt. Deze hoes werkt uitstekend en het touchscreen is met de hoes gemonteerd nog perfect te bedienen.

 

Triumph Trophy 1200Om mijn avonden tijdens de winter wat te vullen heb ik besloten om een blog over mijn hobby als motorrijder te maken. Verschillende aspecten van deze hobby zullen aan bod komen.

Als fervent motorrijder heb ik ondertussen al een aantal motorfietsen versleten waaronder een Yamaha Diversion, Honda Deauville, Suzuki Intruder VL 1500, ... In december 2014 werd ik uitgenodigd voor de opendeurdag van motorzaak CMB Verdeyen te Tielt-Winge. Zij zijn officieel verdeler van Triumph voor de provincie Vlaams-Brabant. Ik kende wel de populaire merken als Honda, Yamaha en Suzuki maar Triumph had ik nooit eerder bekeken. Groot was mijn verbazing wanneer ik tijdens de opendeurdag geconfronteerd werd met de prachtige motorfietsen die Triumph produceert. In de toonzaal stonden twee modellen die onmiddellijk mijn interesse wekten. Een Explorer 1200 en een Trophy 1200. Op beide fietsen liep een fikse korting.